Het team

Foto: André Visser Buddeke

HET TEAM | Zoals zo vaak starten onze initiatieven uit een simpel idee dat verder ontwikkeld in samenwerking met de betrokken organisaties. Aan de hand van historische documenten en ideeën van fotografen en verantwoordelijken van museumlijnen wordt een programma samengesteld met historisch kloppende treinen. Tijdens en voorafgaand aan de fotodagen zijn vrijwilligers actief die er voor zorgen dat de treinen rijden, de fotopunten vrij zijn en de lampen in de avond goed branden. Ons vaste team bestaat uit vier personen.

Davy Beumer
Met historische kennis van de Belgische en Nederlandse spoorwegen en een ruime ervaring in het fotograferen van treinen in binnen- en buitenland heeft Davy een aandeel in de keuze van afwisselende fotopunten en treinsamenstellingen.

Sicco Dierdorp
Ook Sicco heeft met zijn kennis van de Belgische en Nederlandse spoorwegen een inbreng in onder meer de treinsamenstellingen. Met zijn ervaring in het maken van dienstregelingen worden haalbare en creatieve tijdtafels gerealiseerd.

Pascal Martens
Onze technische man. Locomotieven schilderen, belichtingsplannen samenstellen en fotopunten vrij maken. Een belangrijk deel van deze taken wordt door Pascal opgepakt.

Arno Verhagen

De contacten met de betrokken museumlijnen en deelnemende fotografen gebeuren vaak via Arno. Zijn inbreng in de organisatie is gebaseerd op eerdere opgedane ervaring in spoorgerelateerde (foto-) projecten.

De vrijwilligers
Naast ons vaste team zijn er inmiddels veel vrijwilligers van de museumlijnen en eigenaren van voertuigen die de fotodagen mogelijk hebben gemaakt. Ook hebben we een kleine vaste groep die ons tijdens de dagen helpt. Vaste deelnemers kennen inmiddels Hans, Jeroen, Peter en Yannick. Zonder al deze mensen waren de fotodagen niet mogelijk.